Kruidenwijzer

Kruiden bij pompoen

Kruidenwijzer

Kruiden bij pompoen

Silvo-pompoen-2000x1125

Pompoen kruiden met kruiden en specerijen, zonder onnodig zout toe te toevoegen? Ontdek nu welke verschillende kruiden en specerijen jij kunt gebruiken als pompoen kruiden in plaats van zout. De mogelijkheden om minder zout te gebruiken zijn enorm als je weet welke kruiden en specerijen lekker bij pompoen smaken!

Met pompoen kan je alle kanten op. Het is heerlijk om soep en sauzen van te maken, maar ook geroosterd zijn ze erg lekker. Ze worden dan nóg zoeter. Doe jouw pompoenblokjes met wat olie, knoflook en peterselie in de oven. Welke kruiden pasen nog meer met pompoen? Probeer bijvoorbeeld kaneel, uienpoeder, nootmuskaat, kruidnagel, korianderblad, gember, rozemarijn en zelfs koek- en speculaaskruiden. Eet smakelijk!

 

 


Alles over Kaneel

Kaneel specerijen

Kaneel is één van de oudste specerijen ter wereld en wordt gemaakt van de bast van de kaneelboom. Het is gewoonlijk verkrijgbaar in twee vormen: kaneelstokjes en gemalen kaneelpoeder. Het heeft een heerlijk warme en zoete smaak, die goed past bij zowel zoete als pittige gerechten.

Kaneel gemalen
 


Alles over Knoflookpoeder

Knoflook kruiden

Knoflook is een veelzijdig ingrediënt en eigenlijk in alle gerechten een toevoeging.

Knoflookpoeder
 

 

Alles over kruidnagel heel tjenkeh

Kruidnagel heel specerijen

Kruidnagelen zijn de gedroogde, ongeopende bloemknopjes van een kleine groenblijvende boom. Zij hebben een sterke, zoete, pittige smaak.