Met pompoen kan je alle kanten op. Het is heerlijk om soep en sauzen van te maken, maar ook geroosterd zijn ze erg lekker. Ze worden dan nóg zoeter. Doe jouw pompoenblokjes met wat olie, knoflook en peterselie in de oven. Welke kruiden pasen nog meer met pompoen? Probeer bijvoorbeeld kaneel, uienpoeder, nootmuskaat, kruidnagel, korianderblad, gember, rozemarijn en zelfs koek- en speculaaskruiden. Eet smakelijk!
Kaneel is één van de oudste specerijen ter wereld en wordt gemaakt van de bast van de kaneelboom. Het is gewoonlijk verkrijgbaar in twee vormen: kaneelstokjes en gemalen kaneelpoeder. Het heeft een heerlijk warme en zoete smaak, die goed past bij zowel zoete als pittige gerechten.
Kaneel gemalenKnoflook is een veelzijdig ingrediënt en eigenlijk in alle gerechten een toevoeging.
Knoflookpoeder
Alles over kruidnagel heel tjenkeh
Kruidnagelen zijn de gedroogde, ongeopende bloemknopjes van een kleine groenblijvende boom. Zij hebben een sterke, zoete, pittige smaak.