Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze producten optimaal te behouden is het belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren. Op al onze producten staat een THT-datum (tenminste houdbaar tot). Tot deze datum kun je onze producten gebruiken met behoud van smaak.
Over het algemeen geldt dat je gedroogde kruiden en specerijen het beste op een droge en donkere plek kunt bewaren, op een temperatuur van ongeveer 20 graden. Als je dit doet blijft de kwaliteit gewaarborgd. Kruiden en specerijen kunnen op deze manier bijna niet bederven en zijn tot ongeveer drie jaar houdbaar. Zorg er in ieder geval voor dat de producten niet vochtig worden. Hierbij is het belangrijk dat je de producten niet direct gebruikt boven bijvoorbeeld een warme pan. Hierdoor kan er vocht in het product komen, wat geen gunstig effect heeft op het product.
Lees het laatste nieuws en blijf op de hoogte van onze nieuwe kruiden,
specerijen en kruidenmixen!
Karwijzaad de spijsvertering bevordert en was al in de 14e eeuw in Engeland bekend. Het was populair in kruidcake en broden, maar ook in gerechten met kool en bonen. Karwijolie wordt gebruikt in likeurtjes, parfum en spoeldranken.
Lees meerKomijn lijkt op het eerste gezicht pretentieloos, maar het voegt een onmiskenbare aardse smaak toe aan een breed scala aan gerechten en het is in met name de Indiase en Midden-Oostere keukens een zeer vruchtbare specerij.
Lees meerEr werd gedacht dat salie het geheugen versterkte. Het Engelse woord voor een wijze man is dan ook ‘sage’, wat ook salie betekent. Saliethee zou een goede tonicum en bloedreiniger zijn.
Lees meerVerwijzingen naar tijm gaan terug tot de tijd van de Oude Grieken, waar het symbool stond voor moed. Romeinse soldaten namen een bad met tijm voor energie, moed en kracht.
Lees meer