Ons verhaal

Ons verhaal

Banner-Over-Silvo-16

Ontdek het verhaal van Silvo

Wij gaan altijd voor de beste kruiden en specerijen, met zorg geproduceerd!

Silvo staat voor de hoogste kwaliteit kruiden en specerijen. Onze producten zijn makkelijk verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, maar voor ze daar belanden hebben ze een lange weg afgelegd.


  • Hoogste kwaliteit kruiden en specerijen 
  • Met de grootste zorg geselecteerd
  • Uitgebreid assortiment
  • Zoutarme opties
  • Innovatieve kruidenmixen 
  • Makkelijk verkrijgbaar


Ons verhaal: de tijdlijn 

Hoe het allemaal is begonnen voor Silvo, de tijdlijn             

Silvo Nederland kent een rijke geschiedenis in de wereld van rijst, kruiden en specerijen. Bekijk de tijdlijn, van 1833 tot heden, op deze pagina. In al deze jaren is een ding onveranderd; Silvo stond en staat voor kwaliteit. 1833
Cornelis Martinus van Sillevoldt startte met de levering van bakkerijgrondstoffen, met als visie het leveren van kwaliteitsingrediënten.

1870
Cornelis Martinus van Sillevoldt betrok een pand in Rotterdam waar specerijen werden gemalen en verhandeld. Naast specerijen werd toen ook al rijst verhandeld.

1930
Vanaf 1930 werden de eerste specerijen en rijst handmatig verpakt in blikjes en pakjes.

1960-1969
De rijstactiviteiten verhuizen van Rotterdam naar Papendrecht, gevolgd door de specerijenactiviteiten eind jaren 80. Vanaf dit moment is het Silvo-assortiment flink uitgebreid, waardoor Silvo een belangrijke leverancier werd in Nederland.  

1983
De gehaktkruidenmix is geboren. Adrie Rietveld van Silvo is de bedenkster van dit product, wat later uitgebreid zal worden met allerlei verschillende kruidenmixen. 

2004
Sinds 2004 is Silvo onderdeel van de McCormick-groep. McCormick is opgericht in 1889 en wereldwijd marktleider op het gebied van kruiden, specerijen en kruidenmixen. Met wereldwijd ongeveer 8000 werknemers en vestigingen in 30 landen richt McCormick zich op industrie, de foodsector en consumenten. Andere bekende merknamen in Europa zijn onder andere Ducros, Schwartz en Vahiné.

2010
Silvo gaat door onder de naam McCormick Nederland B.V.  De producten blijven onder het vertrouwde Silvo-merk in de supermarkten verkrijgbaar.

2021
Silvo is nog steeds een sterke naam in de Nederlandse supermarkten. Door constante innovaties op het gebied van kruiden en specerijen wordt het assortiment steeds uitgebreid en aangepast op de hedendaagse wensen en behoeften.

 

 

Het laatste nieuws van
Silvo 

Lees het laatste nieuws en blijf op de hoogte van onze nieuwe kruiden,
specerijen en kruidenmixen!

 

Karwijzaad 


Alles over karwijzaad

De geschiedenis van karwijzaad

Karwijzaad de spijsvertering bevordert en was al in de 14e eeuw in Engeland bekend. Het was populair in kruidcake en broden, maar ook in gerechten met kool en bonen. Karwijolie wordt gebruikt in likeurtjes, parfum en spoeldranken.

Lees meer
Komijn 


Alles over komijn

De geschiedenis van komijn

Komijn lijkt op het eerste gezicht pretentieloos, maar het voegt een onmiskenbare aardse smaak toe aan een breed scala aan gerechten en het is in met name de Indiase en Midden-Oostere keukens een zeer vruchtbare specerij.

Lees meer
Salie 


Alles over salie

De geschiedenis van salie

Er werd gedacht dat salie het geheugen versterkte. Het Engelse woord voor een wijze man is dan ook ‘sage’, wat ook salie betekent. Saliethee zou een goede tonicum en bloedreiniger zijn.

Lees meer
Tijm 


Alles over tijm

De geschiedenis over tijm

Verwijzingen naar tijm gaan terug tot de tijd van de Oude Grieken, waar het symbool stond voor moed. Romeinse soldaten namen een bad met tijm voor energie, moed en kracht.

Lees meer