Feeltheheat-web
 

Nóg meer pit met de vernieuwde Silvo chillies 

Chilipepers zijn zó ontzettend veelzijdig. Deze pittige vruchten hebben onze kruidenkastjes de afgelopen jaren enorm verrijkt. Iedereen die een milde smaakmaker voldoende vindt heeft waarschijnlijk al meer dan genoeg aan bijvoorbeeld milde chilipoeder, maar de écht liefhebbers van pittig eten kunnen naar hartenlust pittige chilipeper vlokken, cayennepeper en zelfs hele gedroogde chilies gebruiken. Je vindt de pittige kicks van rode chilipeper in de lekkerste internationale keukens terug. Denk bijvoorbeeld aan de Mexicaanse chili con (of sin) carne, Thaise wokgrechten of Surinaamse sambal. Wij geven je spicy inspiratie voor de lekkerste, pittige producten en recepten met vurige chilipeper. 
Can you feel the heat?🌶 

Wij introduceren 3  chillies

 

 
 

 

Waarom zijn chilipepers zo pittig en wat is de oorsprong?

 

 

Onze biologische kennis

Waarom zijn chilipepers eigenlijk zo pittig?

Heb je je ooit afgevraagd hoe het kan dat deze kleine, rode vruchten zo ontzettend pittig zijn? De stof in chilipepers die zorgt voor de scherpte is capsaïcine. Hoe meer capsaïcine een chilipeper bevat, hoe heter van smaak. Kun je niet zo heel goed tegen pittig eten? Geen zorgen: bij al onze aankomende recepten vind je de Silvo-chilipepermeter. Als je toch nét iets te veel heat hebt toegevoegd is het een goed idee om een stukje brood of een glaasje melk bij de hand te hebben. Het zetmeel in brood en het vet in melk zorgen namelijk voor een scheiding tussen de capsaïcine en je mond. Wel zo handig om onverwachtse brand in je mond tegen te gaan!

 

Onze biologische producten

De herkomst van de vurige chilipepers 

Chilipepers kennen een lange geschiedenis. Er wordt aangenomen dat chilipepers al 7000 v. Chr. in Mexico werden gebruikt! Dit maakt chilipeper tot een van de oudste landbouwgewassen ter wereld. Ondertussen worden chilipepers niet alleen meer vers gebruikt, maar maken wij er heerlijke verrijkingen van voor iedere smaak. Onze chilipepers worden eerst gedroogd en op allerlei manieren verwerkt tot de lekkere, pittige producten die we nu allemaal kennen. Van Chilipoeder Mild tot de nieuwste gedroogde Chillies Extra Heet! Durf jij deze kleine, rode duiveltjes te gebruiken in jouw favoriete, pittige gerechten? 


 

Turn up the heat in jouw keuken!

We hebben twee pittige playlists voor je gemaakt om het extra spicy te maken in jouw keuken. Speciaal voor de liefhebbers van extra pit zijn deze playlists op het lijf geschreven. Zet ze lekker op terwijl je jouw favoriete pittige gerecht maakt of maak het éxtra heet tijdens het eten. Turn it up met de heetste hits!