Onze kwaliteit

Onze kwaliteit

Onze kwaliteit

Vertrouwde smaak

Kwaliteit boven alles

Bij McCormick begrijpen we dat wij, door onze wereldwijde aanwezigheid, met een hoge verscheidenheid aan culturen te maken hebben, daardoor hebben wij een zeer gestructureerde, doordachte en voorzichtige aanpak. En met onze kennis van inkoop, wereldwijd, zien wij de uitdagingen en zorgen continue voor de hoogste kwaliteit van producten. Kwaliteit is volledig ingebed in de organisatie, systemen en processen en hierdoor een van de beste ter wereld. Wat houdt dat in? Wij testen ons eind-product maar zeker zo belangrijk, wij testen ook continue de ingrediënten die hiervoor gebruikt worden.

Kwaliteit zit in het DNA van McCormick. Ons doel is een proactief beleid om zo eventuele risico’s voor te zijn. Wij doen dit om de kwaliteit zo ver mogelijk in de keten al te starten, veelal bij het ontstaan van de ingrediënten. Hoe? Onder andere door het geven van juist onderwijs aan de boeren en telers. Daarnaast de tussentijdse kwaliteitscontroles gedurende de gehele keten.

Enkele feiten rondom onze hoge standaard in kwaliteit:

Wij hebben de hoogste investeringen binnen onze industrie, en wij behoren tot een kleine elite groep van organisaties die het certificaat Safe Quality Food Level 3 ontvangen hebben.

Wij hebben een schone, veilig en efficiënte stoom-pasteurisatie ontwikkeld, deze zorgt dat de kruiden en specerijen op de beste mogelijke manier geconserveerd worden.

Wij controleren per jaar ruim 1 miljoen ingrediënten en producten.

Nieuwe standaard

Niet alleen behalen we alle kwaliteitseisen binnen de verschillende gebieden waarin wij opereren, McCormick blijft de lat hoger leggen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een nieuwe detectie methode ontwikkeld die de puurheid van de producten nog verder verhoogd. Daarnaast hebben wij de laatste analytische meetmethode in onze laboratoria voor de beste resultaten. In het veld hebben we een integratieplan ontwikkeld waarbij Indische chili verbouwd worden, hierbij worden de boeren opgeleid om het beste product, op de juiste manier te verbouwen. Verder dragen ons Laboratory Information System en de traceerbaarheid van de producten/schakels bij aan volledige kwaliteitscontrole gedurende de gehele keten.

Een verantwoordelijkheid van ons allemaal

Bij McCormick zit kwaliteit niet een zaak van één afdeling of een groep personen maar zit in de gehele cultuur en wordt gedragen door alle medewerkers. Het is niet alleen het testen van het eind-product maar het is het uitvoeren van kwaliteitscontroles gedurende de gehele keten. Op directie niveau is er een commissie; Enterprise Risk Management die vier focus gebieden heeft, merk bescherming, puurheid van producten, kwaliteit en productveiligheid. Dit team maakt risico analyses over de mogelijke impact van risico’s.

Een strategisch, op kwaliteit gestuurd, wereldwijd inkoop beleid.

Ons inkoopteam koopt kruiden en specerijen over de hele wereld in wel 40 verschillende landen. De inkooporganisatie heeft een gecombineerde totaal van meer dan 100 jaar ervaring in specerijenhandel. Deze kennis en ervaring gebruiken we dagelijks om de hoogste kwaliteit producten te vinden. Binnen dit team is er een lange termijn samenwerking tussen verschillende leveranciers en lokale boeren.

Wij hebben de kennis van zowel het lokaal boeren als de marktwerking van de producten overal waar wij inkopen. Om de kwaliteit hoog te houden hebben we o.a. joint ventures in India voor paprika en in Indonesië voor kaneel met als doel de kwaliteit tot aan de bron te waarborgen. Daarnaast hebben we strategische samenwerkingen in andere belangrijke landen voor kruiden en specerijen, die ons helpen om de kwaliteit vanaf de bron te waarborgen.

McCormick hecht veel waarde aan een sterke en gezonde leveranciers basis. Hierdoor kunnen wij dicht bij de bron komen en de kwaliteit vanaf de bron waarborgen. Door deze direct, lokale samenwerking hebben wij invloed op de kennis door middel van onderwijs, denk hierbij aan verschillende droogtechnieken waarbij schimmel voorkomen wordt. Of het opslaan van de producten in droge en op veilige plekken. Met dit soort onderwijs en de kennis van McCormick kunnen de boeren een betere maar vooral consistentere kwaliteit leveren. Beter inkomen voor de boeren en goede kwaliteit voor McCormick.

Een samenwerking die je kunt zien en voelen

Van Engeland tot Zuid Afrika en van Amerika tot China, McCormick’s veiligheid investeringen hebben geresulteerd in de Global Food Safety Standards certificering. Deze zijn ook wel bekend onder de namen ISO 2200, BRC, SQF- deze zijn ontwikkeld zodat de veiligheid en kwaliteit van voeding voldoen aan de lokale en internationale wetgeving. McCormick heeft 20 locaties wereldwijd met 25 van deze certificeringen. Als onderdeel van de Global Food Safety Initiative (GFSI) zijn deze audits door overheid uitgevoerd in plaats van een externe partij. Dit om  echt zeker te zijn dat de audits de juiste kwaliteit en veiligheid waarborgen.