Onze kwaliteit

Onze kwaliteit

Banner-Over-Silvo-20

Onze kwaliteit

McCormick staat voor kwaliteit. Wij gaan altijd voor de beste kruiden en specerijen, met zorg geproduceerd. Wij doen er dan ook alles aan om deze hoge standaard te behouden en te optimaliseren. Dit zie je terug in de duurzame samenwerkingen met onze producten, de meer dan een miljoen jaarlijkse kwaliteitscontroles en de innovaties die wij doorvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een inventieve ontwikkeling om schone, veilige en efficiënte stoompasteurisatie uit te voeren. En die investeringen zie je terug. Zo ontvingen wij, samen met een kleine elitegroep, het certificaat Safe Quality Food Level 3.

Ons wereldwijde inkoopbeleid

McCormick is actief in 40 verschillende landen om jou te kunnen voorzien van de hoogte kwaliteit kruiden en specerijen. We gebruiken dagelijks meer dan 100 jaar inkoopervaring en kennis om constant de hoogste kwaliteit producten te vinden. Wij werken met langetermijnsamenwerking tussen verschillende leveranciers en lokale boeren, waarvan wij zeker weten dat de kwaliteit van de producten altijd gewaarborgd zijn. In verschillende landen hebben we strategische samenwerkingen. In India hebben we bijvoorbeeld joint ventures voor de paprikaproductie en in Indonesië voor kaneel, met als doel de kwaliteit tot aan de bron waarborgen. Door deze directe, lokale samenwerking hebben wij onder andere invloed op de kennis en we helpen hier ook graag bij. Denk hierbij aan verschillende droogtechnieken waarbij schimmelvorming door de boeren voorkomen kan worden. Of het opslaan van de producten in droge en op veilige plekken. Hierdoor genereren we onder andere een beter inkomen voor de boeren en de beste kwaliteit voor McCormick.

Veiligheid en kwaliteit

Van Engeland tot Zuid-Afrika en van Amerika tot China, McCormick’s veiligheidsinvesteringen hebben geresulteerd in de Global Food Safety Standards certificering. Deze zijn ook wel bekend onder de namen ISO 2200, BRC, SQF, die zijn ontwikkeld zodat de veiligheid en kwaliteit van voeding voldoet aan de lokale en internationale wetgeving. Als onderdeel van de Global Food Safety Initiative (GFSI) zijn deze audits door overheden uitgevoerd in plaats van een externe partij, om de juiste kwaliteit en veiligheid constant te waarborgen.

 

Het laatste nieuws van
Silvo 

Lees het laatste nieuws en blijf op de hoogte van onze nieuwe kruiden,
specerijen en kruidenmixen!

 

Karwijzaad 


Alles over karwijzaad

De geschiedenis van karwijzaad

Karwijzaad de spijsvertering bevordert en was al in de 14e eeuw in Engeland bekend. Het was populair in kruidcake en broden, maar ook in gerechten met kool en bonen. Karwijolie wordt gebruikt in likeurtjes, parfum en spoeldranken.

Lees meer
Komijn 


Alles over komijn

De geschiedenis van komijn

Komijn lijkt op het eerste gezicht pretentieloos, maar het voegt een onmiskenbare aardse smaak toe aan een breed scala aan gerechten en het is in met name de Indiase en Midden-Oostere keukens een zeer vruchtbare specerij.

Lees meer
Salie 


Alles over salie

De geschiedenis van salie

Er werd gedacht dat salie het geheugen versterkte. Het Engelse woord voor een wijze man is dan ook ‘sage’, wat ook salie betekent. Saliethee zou een goede tonicum en bloedreiniger zijn.

Lees meer
Tijm 


Alles over tijm

De geschiedenis over tijm

Verwijzingen naar tijm gaan terug tot de tijd van de Oude Grieken, waar het symbool stond voor moed. Romeinse soldaten namen een bad met tijm voor energie, moed en kracht.

Lees meer