Kruidenwijzer

Kruiden bij doperwtjes

Kruidenwijzer

Kruiden bij doperwtjes

Silvo-peas-2000x1125

Doperwtjes: welke kruiden en specerijen?
Doperwtjes kruiden? Ontdek op deze pagina welke kruiden en specerijen passen bij doperwtjes; deze helpen de smaak van groente versterken

Peentjes en doperwtjes is misschien wel de bekendste combinatie van groenten. Maar met doperwtjes kun je zoveel meer! Ze zijn ideaal om door stoofgerechten of curry's te doen, maar wij hebben een gouden tip. Maak eens een lekkere dip van doperwtjes. Het is ontzettend makkelijk en zo klaar. Doe de doperwtjes in een keukenmachine met wat olie en citroensap en aromatische munt en basilicum. Lekker op een cracker, bij rauwkost of op je dagelijkse boterham! De volgende kruiden en specerijen pasen perfect bij doperwtjes: basilicum, peterselie en bonenkruid.

 

 


Alles over Basilicum

Basilicum Kruiden

Basilicum is één van de meest geliefde kruiden in de hedendaagse keuken. Het is bekend om zijn heerlijke geur en warme peperige smaak en wordt vooral gebruikt in Italiaanse en Mediterrane gerechten: het gaat heel goed samen met tomaten en is onmisbaar in de Italiaanse keuken.

Basilicum
 


Alles over Peterselie

Peterselie kruiden

Peterselie heeft een uitgesproken, zuivere, aardachtige smaak met een licht peperige smaak. Het is een krachtig, heerlijk kruid en is op veel manieren te gebruiken, als garnering of smaakmaker.

Peterselie
 

 

Alles over Bonenkruid

Bonenkruid

Bonenkruid is een klein, tenger, kruidachtig plantje en groeit onder andere in het Middellandse Zeegebied (met name in Italië en Frankrijk). Bonenkruid behoort tot de familie van de lipbloemigen en wordt 30 cm hoog. Bonenkruid heeft een aromatische geur en een pittig uitgesproken smaak.

Bonenkruid