Blog

5x favoriete kruiden voor de lente

Blog

5x favoriete kruiden voor de lente

5-favoriete-kruiden-voor-de-lente2000x1125

5x heerlijke kruiden voor de lente 

Wat boffen we de afgelopen tijd met het heerlijke weer! De temperaturen lopen op en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Wij krijgen direct zin in lichtere maaltijden met lekkere kruiden voor de lente. Wij leggen je uit welke kruiden voor de lente onze favorieten zijn en hoe je ze kunt gebruiken om jouw gerechten nóg lekkerder te maken. Lees je mee?

Kruiden voor de lente: volle smaken in heerlijke lentegerechten 

Als de winter voorbij is verandert de manier waarop je eet. We zijn steeds vaker buiten, gaan misschien lekker het terras op en genieten van de lentezon. De stoofpotjes en zware ovenschotels maken plaats voor lichtere gerechten met een frisse smaak. Met onze kruiden voor de lente geef je gemakkelijk een typische lentesmaak aan jouw maaltijden. Wat denk je bijvoorbeeld van een kruidige Marokkaanse wortelsalade met aromatische koriander. Of serveer bijvoorbeeld een frisse tzatziki met munt bij een vleesgerecht of als dip bij de borrel! In de lente kun je alle kanten op. Laat je fantasie de vrije loop en experimenteer er lekker op los met kruiden voor de lente. 

Top 5 kruiden voor de lente :

 1. Bieslook
  Bieslook heeft een subtiele smaak die neigt naar ui. Het is ontzettend makkelijk in gebruik en goed te gebruiken in allerlei gerechten. Voeg bijvoorbeeld eens een theelepeltje bieslook toe aan jouw favoriete saladedressing of lichte saus. Zo geef je jouw gerecht nét dat beetje extra smaak, zonder dat het overheerst. 

 2. Munt
  Munt is een absolute favoriet als het zonnetje zich vaker laat zien. De frisse smaak past perfect bij allerlei gerechten. Maak er bijvoorbeeld een klassieke muntsaus mee of voeg wat munt toe aan een lekkere salade. Maar wist je dat munt ook heel erg goed smaakt bij heel veel groene groenten. Zo combineert het bijvoorbeeld perfect met doperwtjes. Het zoete van de erwtjes en het frisse van de munt zijn een match made in heaven. Maak bijvoorbeeld een doperwtenpuree met munt en knoflook; heerlijk als dip!

 3. Koriander
  Iedereen heeft een mening over koriander. Je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. Sterker nog; er zijn zelfs mensen die het naar zeep vinden smaken! Wij zijn in ieder geval team koriander. Het geeft een specifieke smaak aan gerechten die soms onmisbaar is. Denk bijvoorbeeld aan Indiase en Thaise curry's of Mexicaanse chili. Perfect als stevige gerechten voor de lente.   

 4. Peterselie
  Met de frisse en peperige smaak is peterselie één van onze favoriete kruiden voor de lente. Je kunt peterselie bij bijna alles gebruiken. Het geeft een boost aan vlees- en visgerechten, smaakt lekker bij bijna alle groenten en sauzen maak je ermee af. En wat te denken van de ultieme klassieker: kruidenboter met een heerlijke hoeveelheid peterselie. Maak een lekker soepje, bak een broodje af en en besmeer hem rijkelijk met jouw zelfgemaakte kruidenboter. Genieten!

 5. Marjolein
  Marjolein is wat ons betreft een ontzettend onderschat kruid. Het staat niet standaard in alle keukenkastjes en dat is zonde, want marjolein is heerlijk in allerlei gerechten. Het geurige aroma van marjolein doet het heel goed in bijvoorbeeld Franse en Italiaanse gerechten. Maak eens een ratatouille met marjolein als extra smaakmaker of als rub bij jouw favoriete stukje vlees. Laat de lente maar komen!

Over de 5 favoriete kruiden voor de lente

Onze favoriete kruiden voor de lente zijn met de grootste zorg voor kwaliteit geselecteerd. Alleen de beste grondstoffen zijn goed genoeg en dat proef je! Met ons uitgebreide kruidenassortiment zit de ideale smaakmaker voor jouw gerecht er altijd bij. Welke is jouw absolute favoriet?

 

Korianderblad-Silvo-Web-2000x1125

Korianderblad 

 

 

Munt-Silvo-Web-2000x1125

Munt 

 

Marjolein-Silvo-Web-2000x1125

Bieslook-Silvo-Web-2000x1125

Bieslook