Tips tegen voedselverspilling

Vries verse kruiden in

Tips tegen voedselverspilling

Vries verse kruiden in

Vries verse kruiden in

Als je merkt dat je meer verse kruiden hebt dan je kunt gebruiken kun je ze heel goed invriezen. Laat ze niet verwelken in de koelkast en ga lekker aan de slag met invriezen! Als je dit op een slimme manier doet heb je altijd lekkere kruiden bij de hand om direct te gebruiken in je volgende gerecht.

 

Zo doe je dat:

Zorg ervoor dat je de kruiden grondig wast en droogt. Kijk dan of je de steeltjes eraf moet halen en of er eventueel al delen zijn die niet helemaal goed meer zijn. Hak de kruiden wat fijner en plaats ze in een blokje van een ijsblokhouder. Bestrijk ze met wat olijfolie en vries ze op deze manier in. Je kunt ze laten zitten of later in een diepvriesbakje doen. De volgende keer als je de kruiden nodig hebt pak je simpelweg de blokjes kruiden erbij en kun je ze direct gebruiken in de pan.