Ingrediënten
Blancheer de tomaten. Haal daarna de schil eraf en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd ook het vlees in blokjes.
Snijd je uien en wortelen in wat kleinere stukjes en doe dit in een blender of keukenmachine. Maal het door, maar zorg ervoor dat het niet al te fijn wordt.
Doe de tomatenpuree en de gepureerde wortelen en uien in een pan en bak dit even aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg daarna 1 liter koud water toe. Voeg het vlees en de linzen toe en roer alles kort door elkaar.
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, samen met het gember- en paprikapoeder. Laat dit 40 minuten koken.
Voeg daarna 1 bouillonblokje en de gemalen tomaat toe. Roer dit door elkaar en voeg kokend water toe tot je pan vol is. Laat dit nog zeker een uur koken.
Voeg de kikkererwten, koriander, peterselie, selderij en het kaneelstokje toe. Laat het weer even doorkoken.
Maak een papje van de bloem met een scheutje water en voeg dit roerend toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Laat dit 10 minuten koken. Doe voorzichtig het eiwit erbij en roer het goed door. Als laatste voeg je de vermicelli toe. Roer het nog even door en laat het 2 minuten koken. Zet het vuur uit.