kerstcampagne_bijgerecht_kaneel_6_800
Vegan Kerst Recepten

Kruidige, geroosterde bloemkool uit de oven

Je kan het amper een recept noemen, zo makkelijk maak je deze geroosterde bloemkool. Bloemkool is de perfecte groente om smaken aan toe te voegen. Heb jij al eens ras el hanout gebruikt? Deze smaakmaker doet het ontzettend goed bij bloemkool. Na het snijden doet de oven al het werk. Zo heb je binnen een handomdraai een heerlijk bijgerecht op tafel staan.
  • 10m

    Bereidingstijd

  • 25m

    Kooktijd

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.

  • Maak een kruidenolie door de olijfolie, ras el hanout, cayennepeper, kaneel en zout samen te voegen in een bakje en goed te roeren. Verdeel de kruidenolie over de bloemkool. 

  • Rooster de bloemkoolroosjes ongeveer 25 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.