Tips tegen voedselverspilling

Hergebruik wat je kunt

Tips tegen voedselverspilling

Hergebruik wat je kunt

Hergebruik wat je kunt

Restjes. We hebben ze allemaal. Het vinden van manieren om restjes opnieuw te gebruiken lijkt misschien lastig, maar met deze tips wordt dat een stuk makkelijker. Bij bijna iedere maaltijd blijft er wel iets over. Denk aan fruit en groenten, maar zelfs overgebleven stengels kun je heel goed gebruiken om iets anders lekkers mee te maken. Probeer eens buiten de boekjes te denken en laat je creativiteit de vrije loop! Experimenteren is een groot onderdeel van steeds minder weggooien. Zo leer je zelf steeds meer en komt het in je systeem om anders naar restjes te kijken. 

 

Met deze voorbeelden kom je al een heel eind:

 

Sauteer of maak pesto met groenteblaadjes en stengels.

Gebruik overgebleven botten, vlees en groenteresten om bouillon te maken.

Bevries kaaskorsten en gebruik ze om soepen op smaak te brengen.

Maak een lekker sapje overgebleven fruit en groenteresten.

Heb je een gerecht met pompoen gemaakt? Kruid en rooster de pompoenpitten.

Gebruik koffiedik en eierschalen voor tuinmest.

Gebruik fruitschillen om oliën, azijn en bitters te laten trekken.