Ingrediënten
4
Porties
- 3 grote uien
- 50 gram boter
- 1 theelepels Kerrie
- 1/2 theelepels Gemberwortel
- 1 eetlepels bloem
- 1/2 liter bouillon (of een 1/2 liter water met een bouillonblokje)
- Zwarte peper
- 2 sneetjes stokbrood
- 50 gram geraspte oude kaas
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Uien pellen en klein snijden (maar niet te fijn).
In een braadpan de boter verhitten en de uien in ca. 10 minuten op een laag vuur bakken.
Kerrie en bloem erdoor roeren en even meebakken.
Bouillon toevoegen en de soep 15 minuten zachtjes laten koken.
Zwarte peper erboven malen.
De soep in 2 hittebestendige soepkommen scheppen.
Stukjes stokbrood erin leggen en de kaas erover strooien.
De kaas onder de grill laten smelten.