Gevuld stokbrood met andijviesalade
Andijvie

Gevuld stokbrood met andijviesalade

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 20

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor het stokbrood:
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 150 gram kipfilet
  • 1 theelepels Silvo Shake It Hot Cajun
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 2 theelepels Bieslook
  • zout
  • Witte Peper Gemalen
  • 1 voorgebakken bruin stokbrood
  • Voor de andijviesalade:
  • 1 eetlepels citroensap
  • zout
  • Witte Peper Gemalen
  • 1/4 tl mosterd
  • 3 eetlepels olie
  • 1 appel
  • 150 gram gesneden andijvie

Bereiding

  • Bereiding Stokbrood

  • Ui pellen en klein snijden

  • Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.

  • Kipfilet in kleine blokjes snijden en bestrooien met cajunkruiden.

  • Olie verhitten en kipblokjes ca. 4 minuten bakken.

  • Ui en paprika toevoegen en nog ca. 4 minuten bakken.

  • Monchou, mangochutney en bieslook er door mengen.

  • Op smaak brengen met zout en witte peper.

  • Oven voorverwarmen op 240ºC.

  • Stokbrood in lengte opensnijden.

  • Helften uithollen tot op ± 1 cm van de rand.

  • Kipmengsel in onderste helft van het stokbrood scheppen.

  • Bovenste helft er op leggen en aandrukken.

  • Op bakplaat in het midden van de oven het stokbrood in ± 15 minuten goudbruin en gaar laten worden.

  • Bereiding Andijviesalade

  • In een schaal doen: citroensap, zout, witte peper en mosterd en door elkaar roeren.

  • De olie er met een garde doorheen kloppen.

  • De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen.

  • De appelparten in kleine blokjes snijden en door het sausje mengen.

  • Dan de andijvie er door scheppen.

  • Het stokbrood schuin in vier stukken snijden en de andijviesalade ernaast scheppen of in aparte schaaltjes serveren.