Bereidingstijd
Kooktijd
Ingrediënten
Voor de hummus: Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een grote kom. Voeg het water, citroensap, de knoflook, de tahini en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en komijn. Mix dit mengsel glad met de keukenmachine of de staafmixer. Mocht het mengsel te vast zijn, voeg dan een beetje extra water toe totdat je de gewenste dikte hebt.
Voor de pitabroodjes: Meng het water met de gist en de suiker en laat dit even staan. Als het mengsel gaat borrelen is het klaar voor gebruik. Doe de bloem met het zout en het gistmengsel in de kom van je keukenmachine. Kneed er in ongeveer 10 minuten een soepel en elastisch deeg van. Uiteraard kan je het ook met de hand kneden. Besteed hier voldoende tijd aan want hoe soepeler je deeg, des te lekkerder worden je pitabroodjes. Doe het deeg in een met zonnebloemolie ingevette kom en laat het afgedekt ongeveer een uurtje rijzen. Verdeel het deeg daarna in 6 – 8 gelijke bolletjes en laat deze nog eens 10 minuten rijzen onder een natte theedoek. Verwarm de oven voor op 250 graden (boven – en onderwarmte). Of in ieder geval zo heet mogelijk. In de koekenpan bakken kan ook. Rol een bolletje deeg uit ongeveer 1 cm dikte. Wil je dunnere pita’s, houd dan maximaal een 0,5 cm aan. Bak dit pitabroodjes in ongeveer 8 – 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als ze lichtbruin kleuren.
Tijd om te dippen, eetsmakkelijk!