Default
Zomer

Mango Lassi Bars

Geïnspireerd door de traditionele Indiase lassi-yoghurtdrink, hebben deze gekoelde Griekse Yoghurt-snacks precies de goede balans tussen romig, koel, zoet en pittig. Je zult gek zijn op de dromige, cheesecake-achtige textuur, die gerold is in pistachenootjes en kokosnoot voor een crunchy bite!

Voedingswaarden per portie: 90 Calorieën, Totaal Vet 6g, Verzadigd Vet 4g, Cholesterol 8mg, Sodium 53mg, Koolhydraten 6g, Vezels 1g, Proteïne3g, Suikers 5g
  • 25m

    Bereidingstijd

  • 4m

    Kooktijd

  • 90

    Calorieën

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

36

Porties

  • 2 rijpe mango’s, geschild en gesneden
  • 125 mililiters Thai Kitchen® Coconut Cream of Thai Kitchen® Coconut Milk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 mililiters volle Griekse yoghurt
  • 225 gram roomkaas, zacht
  • 2 theelepels Pure Vanilla Extract
  • 1 theelepel Kardemom Gemalen
  • 3/4 theelepel Kurkuma Gemalen
  • 1/2 theelepel Gemberwortel
  • 1/2 theelepel Zeezout
  • 3 eetlepels honing
  • 90 gram kokossnippers
  • 100 gram pistachenootjes

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 90Calorieën

Bereiding

  • Doe de stukjes mango in de magnetron (op hoge stand) voor ongeveer 2,5 minuten tot ze zacht zijn. Plaats de stukjes in een food processor of blender en pureer tot een soepele massa. Laat het even rusten.

  • Doe de kokosnootcrème in een mediumgrote kom. Laat de blaadjes gelatine zacht worden volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng deze dan met de kokosnootcrème. Laat de mix 5 minuten rusten. Doe de kom in de magnetron (op hoge stand) voor 1,5 minuut. Roer elke 30 seconden. Laat de mix buiten de magnetron afkoelen.

  • Ondertussen mix je de yoghurt en roomkaas met een mixer op medium-hoge snelheid voor ongeveer 3 minuten tot het romig is. Voeg de mangopuree, vanille, cardamom, kurkuma, gember, zout en honing toe. Voeg geleidelijk aan de kokosnoot-crèmemix toe aan de yoghurtmix en mix het tot het een geheel is.

  • Doe de volledige mix in een pan of schaal van 33 x 23 cm. Bedek deze met plastic folie en laat het minimaal 4 uur rusten in de koelkast. Snijd het in rechthoekige bars.

  • Toast de kokossnippers (in de oven) en de pistachenootjes (in een pan). Verpulver de geroosterde pistachenootjes in een vijzel. Mix de kokossnippers en pistachenootjes in een kleine kom. Dip de Mango Lassi Bars een voor een in de mix zodat ze egaal bedekt zijn. Bewaar het in de koelkast om later te serveren.

  • Keukentips: - Om kokosnoot te roosteren: strooi de zoete kokossnippers in een egale laag op bakpapier in een bakblik. Bak in een voorverwarmde oven (160 C) op ongeveer drie minuten. Haal het blik voorzichtig uit de oven en roer. Hussel door elkaar en doe het blik terug in de oven tot de kokosnoot een lichte bruine kleur krijgt. Weer voorzichtig, want kokosnoot verbrandt snel! - Om pistachenootjes te roosteren: verwarm een koekenpan op medium vuur. Rooster de pistachenootjes voor ongeveer 2 tot 3 minuten en roer regelmatig. Haal de noten uit de pan en laat het afkoelen.