Erwtensoep
Warm met soep

Erwtensoep

  • 1h 15m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 ui
  • 250 gram spliterwten
  • 1 liter water
  • 150 gram gesneden (panklare) soepgroenten
  • 3 bouillonblokjes
  • ± 100 gram spekblokjes
  • ± 100 gram hamblokjes
  • 1/2 eetlepels Selderieblad
  • 1/2 eetlepels Bieslook
  • Zwarte peper
  • Nootmuskaat Gemalen
  • Zeezout

Bereiding

  • Uien pellen en klein snijden.

  • Spliterwten wassen en met de uien en 1 liter koud water aan de kook brengen.

  • 45 - 50 minuten zachtjes laten koken in gesloten pan.

  • Af en toe omroeren.

  • Dan de soepgroenten, bouillonblokjes, spek- en hamblokjes erbij doen en nog 20 minuten zachtjes laten koken.

  • Af en toe omroeren.

  • Selderieblad, bieslook, zwarte peper en nootmuskaat er doorroeren.

  • Eventueel op smaak afmaken met wat zout.