Ingrediënten
Meng de amandelmelk, gist en suiker in een kom. Laat even staan totdat de gist begint te schuimen. Voeg daar de patentbloem en het zout aan toe en kneed tot een mooi geheel. Voeg beetje bij beetje de (vegan)roomboter toe en kneed tot een soepel deeg. Dit kan met de hand of met een keukenmachine. Dek de kom af en laat het deeg een 60 minuten rijzen op een warme plek.
Met de suiker, specerijen en de (vegan)boter door elkaar.
Verdeel het deeg in 8 gelijke porties van ongeveer 100 gram. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de eerste portie uit tot een langwerpig lapje. Smeer dit in met de chai boter.
Rol de eerste portie op tot een sigaar en snijd met een scherp met in de lengte doormidden, laat de uiteindes aan elkaar. Draai de twee strengen om elkaar heen, knijp de uiteindes samen en rol de streng van links naar rechts op tot een broodje. Stop het uiteinde onder het broodje weg zodat dit niet meer zichtbaar is.
Herhaal dit totdat je van alle porties een broodje hebt gemaakt. Laat de broodjes daarna een uur uur rijzen op een warme plek. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden.
Bak de broodjes 20 tot 25 minuten minuten totdat ze gaar zijn. Laat een beetje afkoelen voordat je aanvalt. Eet smakelijk!