kerstcampagne_voorgerecht_glutenvrij_46_800
Glutenvrije Kerst Recepten

Carpaccio van Rode Bieten met Balsamicoazijn, Geitenkaas en Walnoten

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 8 voorgekookte rode bieten
  • 100 mililiter balsamicoazijn
  • 200 gram geitenkaas
  • 75 gram walnoten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Peterselie
  • 1 theelepel Bieslook
  • 1 theelepel Dille
  • Molen Zeezout

Benodigdheden

  • Serveerbord

Bereiding

  • Snijd de bietjes in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan met de hand, een keukenmachine of bijvoorbeeld een mandoline.

  • Leg de plakjes biet in een schaal. Schenk hier de balsamicoazijn over. Laat dit een paar uur marineren in de koelkast.

  • Maak een kruidenolie van de olijfolie, peterselie, bieslook en dille. Dit doe je door alles te mengen in een bakje. Doe hier ook wat zout naar smaak bij.

  • Rooster de walnoten in een droge pan totdat het begint te geuren. Snijd de walnoten daarna in kleine stukjes.

  • Verdeel de plakjes biet over het grote bord. Kruimel de geitenkaas erover en leg ook de walnoten over het geheel.

  • Besprenkel tot slot met de kruidenolie.