eggnog-800x800
Cocktail Kerst Recepten

Eggnog

In Amerikaanse kerstfilms ontbreekt dit drankje nooit. In Nederland is het nog niet enorm bekend; tijd om daar verandering in te brengen! Eggnog is warm, romig en kruidig, perfect om lekker mee op te warmen na het kerstdiner.

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm in een pannetje de melk en room en voeg hier ook de kaneelstokjes aan toe. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dan het lege vanillestokje, het merg, de helft van de suiker en de geraspte nootmuskaat toe. Breng het zachtjes aan de kook en haal het pannetje daarna gelijk van het vuur.

  • Meng de eidooiers en suiker in een kom met een mixer. Ontdoe het melkmengsel van de kaneelstokjes en roer vervolgens de melk door de eidooiers. Mix het totdat het geheel helemaal glad is en voeg daarna de bourbon en rum toe.

  • Klop de eiwitten stijf met de andere helft van de suiker Spatel vlak voor het serveren voorzichtig het opgeklopte eiwit door het melkmengsel.

  • Serveer in een glas en garneer met een snufje nootmuskaat.