Inspiratie

Hoe versier jij jouw paastafel?

Inspiratie

Hoe versier jij jouw paastafel?

Silvo-Paastak2000

De tafel versieren en decoreren is wat ons betreft een essentieel onderdeel van een mooie paasbrunch. Naast al het lekkers op tafel wil het oog ten slotte ook wat! Met deze tips heb jij met Pasen gegarandeerd een mooie (en lekkere!) paastafel. 

 

1. Ga jij voor neutraal of kleurrijk?

Voor natuurlijke kleuren kiezen kan dan een heel rustige basis zijn. Kies voor een wit tafelkleed met een rustige tafelloper in bijvoorbeeld een beigetint. Zet mooie paastakken in een vaas en leg wat bladeren op tafel, dit zorgt direct voor een natuurlijke sfeer. Dit kun je nog aanvullen met een paar mooie, neutrale kaarsen en als finishing touch gouden accessoires. Zo is jouw paastafel rustig met een feestelijk tintje. 

 

Ga je liever voor veel kleur? Met Pasen kun je naar hartenlust variëren met pastelkleuren. De eerste stap hierin zijn natuurlijk de paaseieren! Verf ze in mooie pasteltinten zoals lila, licht groen en licht geel. Ga voor gouden servetringen voor jouw pastelkleurige servetten, verschillende gekleurde glazen, mooi bedrukte borden en zet leuke kaarsjes op tafel. 

 

2. Spice it up met lekkere kruiden 

Heb je nog een paar mooie, glazen schaaltjes staan? Twijfel dan niet om wat extra kruiden te serveren. Je gebruikt vast en zeker allerlei heerlijke kruiden en specerijen in je gerechten die je ook heel goed kunt gebruiken bij het opdienen. Maak je bijvoorbeeld deze gepocheerde eieren op toast? Serveer dan een extra bakje met chilivlokken. Of maak je deze gevulde eieren? Zet dan wat extra kerrie op tafel. Het prachtige rood en oranje van deze specerijen zullen fantastisch staan op jouw paastafel. 

 

Pasen-DIY2000

 

3. Maak zelf leuke paasversieringen

Zelf versieringen maken is, vooral in deze tijd, een hele leuke tijdbesteding. Je hebt er plezier mee bij het maken, maar als het op jouw mooi gedekte tafel staat is het pas echt de moeite waard. We hebben een ontzettend leuke paas-DIY voor je: zelfgemaakt kruidenhaasjes! Leuk om van te voren met de kinderen te maken. Dit heb je nodig:

 

Kruidenpotjes

Bewegende oogjes

Pompom's (voor het neusje) 

Velt (voor de oortjes)

Chenilledraad (voor de snorharen) 

Sterke lijm 

Zo doe je dat:

1. Knip de oortjes uit het vilt. 

2. Knip het draad op maat. Zorg dat dit lang genoeg is om om het potje te buigen en er daarna snorharen van te maken. 

3. Buig het draad om het potje en maak aan de voorkant snorharen. 

4. Plak de pompon op als neusje. 

5. Plak de oortjes aan de achterkant. 

6. Plak de oogjes op.

Je konijntjes zijn klaar!