Baklavas
Turks

Baklava

Onze versie van baklava maak je met filodeeg, noten, specerijen en een heerlijke siroop. Probeer het zelf!
  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 75 grams ongezouten boter, gesmolten
  • 12 vellen filodeeg
  • 175 grams donkere basterdsuiker
  • 225 grams gehakte gemengde noten
  • 1 theelepel Kaneel Gemalen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 Kaneelstok
  • 6 Kruidnagel Heel

Bereiding

  • Verwarm de over voor op 190 graden. Bedek een ingevette bakplaat van 20,5 x 28 cm met 4 lagen beboterd filodeeg.

  • Combineer 125 g van de bruine suiker met de noten en kaneel. Strooi de helft van het mengsel over het filodeeg en bedek opnieuw met 4 beboterde vellen. Strooi het resterende mengsel van suiker en noten hierover. Bedek met de resterende 4 vellen filodeeg.

  • Bak gedurende 30 minuten of tot het goudbruin is.

  • Doe de resterende suiker in een pan met de honing, kaneelstok en kruidnagel.

  • Voeg 150ml water toe, breng aan de kook en laat gedurende 10 minuten sudderen.

  • Verwijder de kruiden en giet over de warme baklava.

  • Laat afkoelen voordat je hem in stukjes snijdt.