Silvo Shoarma
Shoarma

Shoarma

  • 25m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

6

Porties

  • 500 kilogram shoarma
  • 1 eetlepel Kruidenmix Shoarma
  • 6 pitabroodjes
  • 1 rode ui
  • Sla naar keuze
  • 1 komkommer
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Dille
  • 1/2 citroen
  • Olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de pitabroodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Snijd de rode ui in dunne halve ringetjes. Snijd 1/2 komkommer in plakjes. Zet even apart.

  • Voor de frisse tzatziki: Rasp de overgebleven 1/2 komkommer. Gooi de komkommerrasp in een vergiet en bestrooi met wat Silvo Zout. Laat de komkommer even uitlekken

  • Schep intussen de yoghurt in een kom. Voeg hier de Silvo Dille en het sap van de 1/2 citroen aan toe. Pers de knoflook erboven uit.

  • Knijp de komkommer extra uit door het vocht er zo veel mogelijk uit te duwen in het vergiet. Voeg deze vervolgens toe aan de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met Silvo Peper en Zout en een beetje olijfolie.

  • Meng de Silvo Shoarmakruiden met de shoarma. Warm 1 el olie op in een koekenpan en bak hierin de shoarma goudbruin.

  • Neem de afgebakken pitabroodjes. Beleg deze met de sla, rode ui, komkommer, shoarma en zelfgemaakte tzatziki. Smullen maar!