Clean-Label--Gehakt-Recept---Spagethi-Recept-image-800x800
Gehakt

Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

  • 20m

    Kooktijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Voor de gehaktballetjes:

Voor de saus:

  • 1 clove Knoflook
  • 2 theelepels Olijfolie
  • 1 theelepel Peterselie
  • 2 cans Gepelde tomaten

Voor de pasta:

  • 400 Spaghetti

Bereiding

  • We beginnen met de saus. Verwarm 2 el olijfolie in een braadpan. Snipper de knoflook en fruit even aan. Voeg de blikken tomaat toe en prak de tomaten in de pan met een spatel zo fijn als je wilt. Breng op smaak 1 tl peterselie.

  • Kneed de mix door 500gram half-om-half gehakt. Voeg optioneel een ei en/of wat water toe. Zout, peper of paneermeel toevoegen is niet nodig. Rol gehaktballen tot ongeveer golfballetjes.

  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom goudbruin. Leg de gehaktballen zodra ze goudbruin zijn in de saus en laat ze hierin lekker garen.

  • Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

  • Serveer de gehaktballen en saus op de spaghetti. Garneer met extra geraspte Parmezaanse kaas en een sprenkeling peterselie.