Cleanlabel-recept-gehakt-tomatensoep-met-tosti-en-gehaktbalRecept-image-800x800
Gehakt

Klassieke tomatensoep met gehaktballetjes

  • 45m

    Kooktijd

  • 18

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Voor de gehaktballetjes:

Voor de tomatensoep:

  • 250 gram Fijne soepgroente
  • 1 blik Tomatenpuree
  • 2 pieces Groentebouillon
  • 1 liter Water
  • 750 gram Romatomaten
  • 1 piece Rode ui

Optioneel: soepgroenten

  • 1 piece Wortel
  • 1 piece Prei
  • 3 pieces Bleekselderij
  • 3 leaves Bladselderij

Voor de tosti:

  • 8 slices Brood
  • 4 slices Kaas
  • 4 slices Ham
  • 2 eetlepels Oregano

Extra nodig:

  • (passeer)zeef

Bereiding

  • Wij beginnen met de gehaktballetjes. Doe de 500gram gehakt in een kom met de kruidenmix voor gehakt, zonder toegevoegd zout. Kneed het goed door en draai kleine gehaktballetjes.

  • Los 2 Groentebouillon blokjes op in 1L kokend water. Verwarm de bouillon in een soeppan en pocheer hierin de gehaktballetjes in circa 4 minuten gaar, tot ze omhoogdrijven. Haal de gehaktballetjes uit de bouillon. Schuim daarna de bouillon af

  • Snijd de tomaten in stukken. Voeg toe aan de pan en bak. Voeg de soepgroenten toe en bak deze ook een paar minuutjes mee. Voeg daarna de bouillon toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat het ongeveer 25 minuten rustig pruttelen.

  • Zeef de soep boven een schone pan. Druk de groenten in de zeef aan met de bolle kant van een pollepel, probeer zoveel mogelijk door de zeef te krijgen. Daar zit namelijk alle smaak in!

  • Beleg 4 plakken brood met de plakken kaas en ham en dek af met de overige 4 sneden brood. Doe de ham kaas tosti tussen het tosti ijzer of contactgrill en grill een paar minuutjes tot de kaas mooi gesmolten is. Lekker met wat Oregano. Je kunt ook de tosti in de pan bakken zodat je een pantosti maakt. Gebruik een klein beetje boter in de pan om deze in te vetten.

  • Serveer de soep in soepkommen, met de tosti's ernaast. Eetsmakkelijk