Ingrediënten
4
Porties
- 2 entrecĂ´tes, elk van ca. 200 gram
- 1 sjalotje
- 100 gram gorgonzola
- 35 gram boter
- zout
- 4 Seizoenen peper
- 4 eetlepels witte wijn
- 125 mililiter slagroom
- 1 Bieslook
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
De entrecôtes droogdeppen met keukenpapier.
Het sjalotje pellen en fijn hakken.
De gorgonzola verkruimelen.
De boter verhitten en het vlees aan beide kanten bruin bakken.
Het vuur lager zetten en het vlees aan elke kant nog 2-3 minuten bakken.
Vlees uit de pan nemen, er wat zout overstrooien en er peper over malen.
Het vlees onder alu-folie op een voorverwarmd bord of in de oven warm houden.
Het sjalotje in het bakvet fruiten, de wijn toevoegen en de aanbaksels losroeren.
De saus zeven en in de pan terug schenken.
De slagroom met de verkruimelde gorgonzola en de bieslook toevoegen en de saus verwarmen tot de kaas is opgelost.
Entrecôte en saus apart serveren.