Ingrediënten
Porties
- Voor 2 kilo mosselen:
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 150 mililiter witte wijn
- 1 Kruidenmix Mosselen
- 1-2 bloem
- 3 eetlepels olie
- zout
- Witte Peper Gemalen
- 1 eetlepels citroensap
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
De mosselen onder koud stromend water schoonspoelen.
De geopende en kapotte schelpen verwijderen.
Breng de mosselen met de witte wijn, ui en de kruidenmix Mosselen op hoog vuur aan de kook.
Zodra het schuim tegen de deksel komt, omschudden en opnieuw aan de kook brengen.
Dit 3 keer herhalen: de mosselen zijn dan gaar en de schelpen open.
Haal de mosselen uit de schelpen.
Meng de mosselen in een kom met bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak paprika en ui ca. 3 minuten op matig hoog vuur.
Draai het vuur hoog, doe de mosselen in de koekenpan en roerbak alles 3 minuten.
Breng de mosselen op smaak met zout, peper en citroensap en roer de peterselie erdoor.