Mosselspiezen met kerrie
Mosselen

Mosselen

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Bereiding

  • Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.

  • De mosselen onder koud stromend water schoonspoelen.

  • De geopende en kapotte schelpen verwijderen.

  • Breng de mosselen met de witte wijn, ui en de kruidenmix Mosselen op hoog vuur aan de kook.

  • Zodra het schuim tegen de deksel komt, omschudden en opnieuw aan de kook brengen.

  • Dit 3 keer herhalen: de mosselen zijn dan gaar en de schelpen open.

  • Haal de mosselen uit de schelpen.

  • Meng de mosselen in een kom met bloem en schud de overtollige bloem eraf.

  • Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak paprika en ui ca. 3 minuten op matig hoog vuur.

  • Draai het vuur hoog, doe de mosselen in de koekenpan en roerbak alles 3 minuten.

  • Breng de mosselen op smaak met zout, peper en citroensap en roer de peterselie erdoor.