Portobello-800
Champignons

Gevulde portobello’s met parmezaankrokantje

  • 45m

    Bereidingstijd

  • 15

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Voor de parmezaankrokantjes

  • 30 grams parmezaan geraspt
  • 1 theelepels Rozemarijn

Voor de portobello’s

  • 4 portobello's
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 3 eetlepels pecannoten
  • 200 grams paddenstoelen grofgehakt
  • 200 grams pompoenblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 mandarijn alleen het sap
  • 2 eetlepels cranberry’s fijngehakt
  • 1/2 theelepels Nootmuskaatbollen
  • 1 theelepel Rozemarijn
  • 30 grams parmezaan geraspt
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 322 kcalCalorieën

Bereiding

  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Rasp voor de parmezaankrokantjes de parmezaan fijn en meng met de rozemarijn in een kommetje. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes van ongeveer 1 tl. Bak in 7-8 minuten goudgeel in de oven. Laat afkoelen en uitharden op een rooster. Laat de oven aanstaan.

  • Verwijder voor de portobello’s de steeltjes van de portobello's en borstel ze schoon. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de portobello's erop met de bolle kant naar beneden. Besprenkel ze met ⅓ van de olijfolie en bestrooi met zout en peper.

  • Doe de pecannoten, de paddenstoelen en de pompoenblokjes in een hakmolen en maal ze tot fijne stukjes. Verhit de resterende olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak het mengsel in ca. 4 minuten goudbruin. Voeg het sap van de mandarijn, de cranberry's, de nootmuskaat, de rozemarijn, de parmezaan en nog een snuf zout en peper toe. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Meng de gehakte peterselie erdoor.

  • Vul elke portobello met het mengsel en schuif in de oven. Bak ca. 20 minuten in de warme oven. Leg ze op bordjes en decoreer elke portobello met een parmezaankrokantje.