Asperges met kruidenbotersaus
Asperges

Asperges met kruidenbotersaus

Asperges en knoflook zijn natuurlijk een gouden combinatie. Probeer in plaats van knoflook eens onze Kruidenboterkruiden. Smullen!
  • 40m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Bereiding

  • Snijd de houtachtige uiteinden (± 2 cm) van de asperges af.

  • Schil ze eventueel onder het kopje naar de onderkant. Vaak is dit niet nodig.

  • Leg de geschilde asperges in koud water.

  • Breng in een grote pan (of een aspergepan) ruim water aan de kook en voeg suiker en zout toe.

  • Leg de asperges erin, breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges 3 minuten zachtjes door koken.

  • Haal de asperges uit de pan.

  • Voor de saus:

  • In een steelpan de roomboter smelten en de Silvo Kruidenboterkruiden, het citroensap en de crème fraîche erbij doen. Laat al roerende de saus warm worden (niet koken).

  • Schenk wat van de saus over de asperges en schenk de rest in een sauskom.

  • Serveren!