Ingrediënten
Porties
- 8 middelgrote vastkokende aardappelen (à ca. 150 g)
- 16 Laurierblad gemalen
- 2 teentjes knoflook
- 8 eetlepels boter
- 1 pinch Chilipoeder
- 1 pinch Paprikapoeder Mild
- 1/2 theelepels Zeezout
- Extra nodig: braadslee
Ingrediënten
Porties
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen goed schoon onder stromend water en dep deze droog.
Snijd met een scherp mes 3 millimeter dunne schijfjes in de aardappelen. Snijd de schijfjes niet helemaal los, zodat ze aan de onderzijde aan elkaar blijven zitten.
Leg de ingesneden aardappelen in een braadslee en steek in elke aardappel 2 Silvo Laurierblaadjes.
Snijd de knoflook in dikke plakjes. Smelt de boter met de knoflook erin en bestrijk de aardappelen hiermee. Schenk de overige boter over de aardappelen.
Bak de aardappelen in ca. 1 uur in de oven gaar en bedruip de aardappelen tussendoor met boter. Verwijder de knoflook en bestrooi de aardappelen met Silvo Chilipoeder, Silvo Paprikapoeder en Silvo Zeezout.
Serveertip: Lekker met gebakken biefstuk en sperziebonen.
Verwijder aan tafel het laurierblad uit de aardappel.