Aardappelwaaiers
Aardappelen

Aardappelwaaiers

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • Boen de aardappelen goed schoon onder stromend water en dep deze droog.

  • Snijd met een scherp mes 3 millimeter dunne schijfjes in de aardappelen. Snijd de schijfjes niet helemaal los, zodat ze aan de onderzijde aan elkaar blijven zitten.

  • Leg de ingesneden aardappelen in een braadslee en steek in elke aardappel 2 Silvo Laurierblaadjes.

  • Snijd de knoflook in dikke plakjes. Smelt de boter met de knoflook erin en bestrijk de aardappelen hiermee. Schenk de overige boter over de aardappelen.

  • Bak de aardappelen in ca. 1 uur in de oven gaar en bedruip de aardappelen tussendoor met boter. Verwijder de knoflook en bestrooi de aardappelen met Silvo Chilipoeder, Silvo Paprikapoeder en Silvo Zeezout.

  • Serveertip: Lekker met gebakken biefstuk en sperziebonen.

  • Verwijder aan tafel het laurierblad uit de aardappel.