Meringue ijsdessert met witte chocoladesaus
Kip

BBQ kipspiesen

Kipspiesen zijn altijd een geliefd gerecht voor een lekkere BBQ-avond. Met onze kruidenmix breng je ze gemakkelijk op smaak.
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 eetlepel BBQ & Grill Mix Natriumarm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 800 gram kipfilet (of varkenshaas)
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • extra nodig: 12 metalen of houten spiesen

Bereiding

  • Meng de BBQ & Grill Mix met de olie en eventueel wat water tot een marinade.

  • Snijd het vlees in blokjes, schep het door de marinade en laat het vlees ca. 15 minuten marineren.

  • Pel de uien en snijd elke ui in 6 partjes.

  • Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  • Rijg om en om een blokje vlees, een partje ui en een stukje paprika aan de spiesen en eindig met een blokje vlees.

  • Rooster de kipspiesen ca. 6-8 minuten op een de barbecue tot ze mooi bruin en gaar zijn.

  • Tip:

  • Week bij gebruik van houten spiesen de houten stokjes voor gebruik ca. 30 minuten in water, zo verbranden ze minder snel tijdens het roosteren op de barbecue.