Tomatensoep
Tomaat

Tomatensoep

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor ca. 1 liter soep
  • 4 4 tomaten
  • 1 1 sjalotje
  • 1 eetlepels 1 eetlepel olijfolie
  • 1 slices 1 pakje tomatenfrito (400 gram)
  • 0,5 liter 0,5 liter water
  • 1 1 bouillonblokje
  • 1 theelepels Oregano
  • 2 theelepels Peterselie
  • zout
  • Witte Peper Gemalen

Bereiding

  • Tomaten wassen, in parten snijden, zaadjes en vocht verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.

  • Sjalotje pellen en klein snijden.

  • In ruime pan 1 eetlepel olie verhitten en tomaatblokjes en sjalotje in 3 minuten zachtjes bakken.

  • De inhoud van het pakje tomatenfrito, het water en het bouillonblokje toevoegen.

  • Alles al roerend aan de kook brengen.

  • 5 minuten zachtjes door laten koken.

  • Oregano en peterselieblad er door roeren.

  • Eventueel op smaak afmaken met peper en zout.