Ingrediënten
Porties
- Voor 8 flapjes
- 4 slices (roomboter)bladerdeeg
- 1 friszure appel van ca. 150 gram
- 1/2 eetlepels citroensap
- 1/4 Nootmuskaat Gemalen
- 1 eetlepels abrikozenjam
- 4 eetlepels (oranjebloesem)honing
- 1 eidooier
- strooibus poedersuiker
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Voor 8 flapjes:
De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
De bakplaat invetten.
Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Appel schillen en in kleine blokjes snijden.
In schaal doen: appelblokjes, citroensap, nootmuskaat, abrikozenjam en 1 eetlepel honing.
Alles door elkaar scheppen.
Bladerdeegplakjes bestrijken met de rest van de honig.
De plakjes schuin halveren.
In het midden van elk half plakje ca. een ½ eetlepel appelmengsel scheppen.
Randen van plakjes met een beetje water vochtig maken.
Tot driehoek dichtvouwen, randen iets aandrukken.
Bovenkant van flapjes bestrijken met eidooier.
Op bakplaat in het midden van de oven de flapjes in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken.
De flapjes af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.