Ingrediënten
Porties
- Voor ± 20 stuks.
- 1/2 theelepels zout
- 1 ei
- 2 1/2 zak melk
- 6 eetlepels suiker
- 1 1/2 Kaneel Gemalen
- frituurolie
- strooibus poedersuiker
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Boven beslagkom zelfrijzend bakmeel en zout zeven.
In het midden een kuitje maken.
Hierboven het ei breken.
De helft van de melk erin schenken
Tot glad beslag roeren.
Al roerend de rest van de melk toevoegen.
In een diep bord suiker en kaneel door elkaar roeren.
Met appelboor klokhuizen uit appels boren.
De appels schillen en elke appel in 4 plakken snijden.
Door suiker/kaneelmengsel wentelen en op plank leggen.
Vergiet bekleden met keukenpapier.
In frituurpan olie verhitten tot 175ºC.
Vork in appelplak steken en door beslag halen en even uit laten druipen.
Met andere vork appel van eerste vork in de olie laten schuiven (geen frituurmandje gebruiken).
Met 4 tegelijk, appelbeignets in ± 4 minuten goudbruin frituren, halverwege met vork keren.
Met schuimspaan appelbeignets uit pan in vergiet scheppen en laten uitdruipen.
Op dezelfde manier rest van appelbeignets met 4 tegelijk frituren.
Op schaal leggen en poedersuiker er over strooien.