Default
Vegan

Vegan Tres Leches Cake

Maak (en eet) je eigen veganistische tres leches cake met kokosnoten, amandelen en cashewnoten. Gedrenkt in alle drie toont deze lichte, luchtige, zuivelvrije en veganistische cake zijn Latijns-Amerikaanse roots.

Voedingswaarde Informatie per portie: 226 calorieën, totaal vet 10 g, verzadigd vet 5 g, cholesterol 0 mg, natrium 356 mg, koolhydraten 31 g, vezels 1 g, totale suikers 15 g, eiwit 3 g
(Toegevoegd suiker 13g)

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 35m

    Kooktijd

  • 17

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 260 grams bloem
  • 130 grams suiker
  • 1 1/2 eetlepels zuiveringszout (soda)
  • 1 eetlepels bakpoeder
  • 1/2 eetlepels zout
  • 6 eetlepels kokosmelk
  • 60 mililiters plantaardige olie
  • 2 eetlepels theelepels vanille-extract,
  • 65 grams kopje ongezoete appelmoes
  • 240 mililiters aquafaba
  • 1 eetlepel wijnsteen
  • 240 mililiters ongezoete amandelmelk
  • 160 mililiters gezoete gecondenseerde kokosmelk
  • 240 mililiters ongezoete cashewnotenmelk
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels Kaneel Gemalen
  • 1/4 mespuntje bakpoeder

Bereiding

  • Om de cake te maken verwarm je de oven voor op 180 ° C. Bekleed een 20x20 cm bakvorm met bakpapier. Zeef de bloem, suiker, soda, bakpoeder en zout in een grote kom of op een groot vel bakpapier. Opzij zetten.

  • Mix in een aparte grote kom kokosmelk, plantaardige olie, 1 theelepel van de vanille en appelmoes met een garde tot deze goed gemengd is. Opzij zetten.

  • Doe de aquafaba en wijnsteen in de kom van de keukenmachine en voorzie de keukenmachine van een gardeopzetstuk. Sla op hoge snelheid tot zich stijve pieken vormen, ongeveer 10 minuten. Roer het opgeklopte aquafaba-mengsel voorzichtig in een kom met het kokosmelkmengsel tot het goed is gemengd. Voeg geleidelijk het droge ingrediëntmengsel toe aan het beslag en roer voorzichtig na elke toevoeging tot het mengsel gemengd is. Giet het beslag in de voorbereide pan.

  • Bak 30 tot 35 minuten of tot de punt van een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt. Koel in de pan op een rooster 10 minuten. Haal de cake uit de pan en leg hem op een grote, ondiepe serveerschaal. Steek gaten in warme cake met keukenvork in intervallen van 2.5 cm, beweeg een vork heen en weer om de gaten enigszins te vergroten.

  • Mix ondertussen de amandelmelk, cashewnotenmelk, gecondenseerde kokosmelk met suiker, poedersuiker, kaneel, bakpoeder en resterende vanille in een grote kom met een garde. Giet langzaam het melkmengsel over de cake en bewaar ongeveer 1/2 kopje vloeistof voor het serveren, indien gewenst. Koel volledig. Afdekken.

  • Koel minstens 3 uur om het melkmengsel in de koek te laten trekken. Snijd de cake en besprenkeld met het overgebleven melk mengsel, serveren.

  • Om gezoete gecondenseerde kokosmelk te maken, breng je 1 blik (400 ml) kokosmelk in een kleine pan aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Roer 60 ml agave nectar; verlaag het vuur en laat 30 tot 35 minuten sudderen of tot het mengsel met de helft is verminderd. Zet opzij en laat volledig afkoelen.

  • Tip: Aquafaba is het kookvocht die overblijft na het koken van peulvruchten, zoals kikkererwten. Je kunt verse aquafaba maken door gedroogde bonen in water te koken, of gewoon de vloeistof van ingeblikte kikkererwten gebruiken. Aquafaba wordt gebruikt als vervanging van ei. Je kunt het kloppen als eiwit voor schuimgebakjes of het gebruiken als een vervanging voor hele eieren. 3 eetlepels aquafaba is gelijk aan ongeveer één ei, terwijl 2 eetlepels aquafaba equivalent is aan ongeveer één eiwit. Een blikje kikkererwten bevat ongeveer een halve kop aquafaba.