Default
Vegan

Vegan Horchata No-Churn Ijs

Zuivel en een ijsmachine heb je voor dit veganistische ijs niet nodig! Het is op basis van kokosmelk, doordrenkt met kaneel en vanille-extract. Ideaal als romige verfrissing of blus je gehemelte na een pittige Mexicaanse maaltijd.

Voedingswaarde Informatie per dosering: 81 calorieën, totaal vet 5 g, verzadigd vet 2 g, cholesterol 0 mg, natrium 5 mg, koolhydraten 9 g, vezels 0 g, totale suikers 8 g, proteïne 0 g
(Toegevoegd suiker 8g)

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

15

Porties

  • 120 mililiter kokosmelk
  • 60 mililiter gezoete rijstmelk
  • 60 mililiter plantaardige olie
  • 1 mespuntje Kaneel Gemalen
  • 180 mililiter aquafaba
  • 0,5 eetlepels Wijnsteen
  • 30 gram poedersuiker
  • 10 mililiter vanille-extract

Bereiding

  • Meng de kokosmelk, rijstmelk, olie en kaneel in een grote kom met draadklopper tot ze goed gemengd zijn. Zet daarna even opzij.

  • Doe de aquafaba en wijnsteen in de kom van de keukenmachine en voorzie de keukenmachine van een gardeopzetstuk. Sla op hoge snelheid tot zich stijve pieken vormen, ongeveer 10 minuten. Verlaag de snelheid naar laag en voeg de poedersuiker en vanille toe; ga door met mixen, verhoog de snelheid naar behoefte totdat deze goed gemengd is.

  • Meng 1/3 van het aquafaba-mengsel zachtjes met het kokosmelkmengsel. Meng daarna met de resterende aquafaba in 1/3 delen tot het volledig gemengd is, en zorg ervoor dat de aquafaba niet overmixt raakt en inzakt.

  • Schep het mengsel over naar een vierkante ovenschaal van 20x20cm. Wikkel het goed in met plasticfolie en vries het in, minstens 4 uur. Schep en serveer met de gewenste toppings, zoals bijvoorbeeld een karamel- of chocoladesaus.

  • Achtergrondinformatie: Aquafaba is het kookvocht van peulvruchten, zoals kikkererwten. Je kunt verse aquafaba maken door gedroogde bonen in water te koken, of gewoon de vloeistof van ingeblikte kikkererwten gebruiken. Aquafaba wordt gebruikt als vervanging van ei. Je kunt het kloppen als eiwit voor schuimgebakjes of het gebruiken als een vervanging voor hele eieren. 3 eetlepels aquafaba is gelijk aan ongeveer één ei, terwijl 2 eetlepels aquafaba equivalent is aan ongeveer één eiwit. Een blikje kikkererwten bevat ongeveer 100 milliliter.