Bereidingstijd
Kooktijd
Calorieën
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 165 ° C. Meng het zout en de specerijen in een kleine kom; opzij zetten. Meng lotusbloemzaden, pretzels, kokosnootchips, amandelen en pistachenoten in een grote kom. Besprenkel met olie en verdeel gelijkmatig. Voeg kruidenmengsel toe; hussel om gelijkmatig te verdelen.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over grote, ondiepe, met folie beklede bakplaat.
Bak 15 minuten of tot geurig, roer om de 5 minuten. Koel volledig op een rooster. Bewaren in een luchtdichte verpakking tot 1 week.
Test keukentip: het lotuszaad, ook wel makhana genoemd in India, is een vaste waarde in de Aziatische keuken. Omdat het oogstseizoen van de lotusbloem kort is, wordt het lotuszaad meestal gedroogd of gepoft. De bittere kiem wordt typisch vóór het drogen uit het midden van het zaad verwijderd. Zowel gedroogde als gepofte lotuszaden zorgen voor een aards, licht bloemig aroma en hebben een stevige beet wanneer ze worden gekookt. Lotuszaden worden verkocht op Aziatische markten, speciale kruideniers en bij veel online retailers. Gepofte lotuszaden worden ook verkocht als gearomatiseerde snacks.