Default
Zomer

Mini bevroren Thaise limoentaarten

Kalmeer je smaakpalet na een pittige maaltijd met deze mini bevroren taarten, geïnspireerd door de klassieke key lime pie. Limoen geeft een heerlijke citrussmaak aan de soepele kokosnootvulling, omhuld met een knapperige kokosnoot-pindakorst.

Voedingswaarden per portie: 346 Calorieën, Totaal Vet 26g, Verzadigd Vet 14g, Cholesterol 33mg, Sodium 221mg, Koolhydraten 22g, Vezels 2g, Proteïne 6g, Suikers 17g
  • 30m

    Bereidingstijd

  • 346

    Calorieën

  • 19

    Ingrediënten

Ingrediënten

12

Porties

  • Kaffir limoen kokosnoot creme
  • 60 mililiters water
  • 2 eetlepels suiker
  • 6 kaffir limoenblaadjes (takje verwijderd)
  • 240 mililiters Thai Kitchen® Coconut Cream
  • Kokosnoot-pindakorst:
  • 180 gram ongezouten geroosterde pinda’s
  • 50 gram kokosnootschilfers, geroosterd
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1/2 theelepel Gemberwortel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel Cayennepeper
  • Vulling
  • 225 gram geslagen roomkaas
  • 65 gram suiker
  • 160 gram kookroom
  • Limoenrasp van 1 limoen
  • 25 gram geraspte kokosnoot, geroosterd

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 346Calorieën

Bereiding

  • Voor de Kaffir Limoen Kokosnoot Creme: doe water, suiker en limoen blaadjes in een kleine pan op medium vuur. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen. Roer de kokosnootcrème erdoorheen en breng aan de kook door het vuur omhoog te draaien. Draai het vuur opnieuw laag en laat het nogmaals 5 minuten doorkoken terwijl je regelmatig roert. Haal het van het fornuis af, bedek het en laat het 2 uur in de koelkast. Haal de limoenblaadjes eruit en gooi deze weg.

  • Voor de korst: mix suiker, boter, gember, zout en peper in een grote kom. Doe de pinda’s en geroosterde kokosnoot in een food processor en pulseer het mengsel tot kleine, gelijke stukjes. Roer de pindamix goed door de boter. Bedek muffincups met bakpapier. Leg ongeveer 2 eetlepels van de pindakorstmix op de bodem van 12 muffincups.

  • Voor de vulling: mix de roomkaas en suiker in een grote kom met een mixer tot het zacht en romig is, ongeveer 1 minuut. Voeg de kaffir limoen kokosnootcrème, kookroom en 1 eetlepel van de limoenrasp toe en mix het voor ongeveer 2 minuten.

  • Voeg de vulling toe: spreid het gelijk uit over de pindakorst in de muffinvormpjes. Besprenkel vervolgens met de geroosterde kokosnoot en de overgebleven limoenrasp. Bedek en laat voor een nacht in de vriezer. Serveer bevroren.

  • Keukentip: Kaffir limoenblaadjes zijn glanzend, dik en donker. Ze groeien in tweetallen. De blaadjes geven een verfrissend citroen/limoen-aroma en de smaak is typisch voor de Thaise keuken. Om een maximale hoeveelheid smaak te krijgen, kan je het beste verse blaadjes gebruiken en het stekje verwijderen. Gedroogde blaadjes kunnen in zijn geheel gebruikt worden. Kaffir limoenblaadjes zijn vers, bevroren of gedroogd beschikbaar bij Aziatische supermarkten en online retailers.