Chai thee met melk
Ramadan

Surinaamse Bojo

Bojo is een heerlijke, zoete cake op basis van cassave. Met onder andere kokos, vanille en amandelextract is dit niet zomaar een dessert, maar een hele speciale cake die jij eens moet proberen! Ga jij hem zelf maken?
  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediƫnten:

  • 1 pieces kokosnoot
  • 3 pieces grote cassaves
  • 400 grams suiker
  • 4 pieces eieren
  • 250 mililiters melk
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 theelepels Kaneel Gemalen
  • 1 piece Vanillestokje
  • 1 theelepel amandelextract
  • 1 mespuntje Zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Haal al het vruchtvlees uit de kokosnoot en schil de cassaves.

  • Rasp het vruchtvlees van de kokosnoot en de cassaves.

  • Breek de eieren in een kom en klop ze op tot schuim, samen met 4 eetlepels suiker en het amandelextract.

  • Meng de kokos en cassave met de melk, rozijnen, een snuf zout en de rest van de suiker in een andere kom.

  • Meng daarna luchtig de eieren en de gesmolten boter erdoor.

  • Doe het mengsel in een vierkant, ruim cakeblik en zet het in de oven. De bojo is in ongeveer anderhalf uur gaar.

  • Laat de bojo goed afkoelen in het cakeblik voor je hem serveert.