Harira-met-Kip-recept--800x800
Ramadan

Harira met Kip

  • 22

    Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediënten kip:

Ingrediënten voor de soep:

  • 2 spoons olijfolie
  • 5 pieces tomaten
  • 1 piece ui
  • 1/2 theelepels Knoflookpoeder
  • 1 liter Kokend water
  • 1 piece blokje groentebouillion
  • 2 spoons Bloem
  • 200 mililiter water
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel vermicelli
  • 4 theelepels Basilicum
  • 1 theelepel Zeezout
  • 1/2 theelepel Cayennepeper
  • 1/2 Zwarte peper

Bereiding

  • Plaats het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten erbij.

  • Roer de kruiden bij het gehakt en rol kleine gehaktballetjes. Zet de gehaktballetjes apart.

  • Verwarm de olijfolie in de soeppan en voeg de tomaten, ui en knoflook toe.

  • Voeg de het zout, cayennepeper en de zwarte peper toe en bak de groenten voor 3-5 minuten.

  • Los het groentebouillon blokje op in het kokend water en giet de bouillon al roerend in de pan.

  • Breng de soep aan de kook voor 8-10 minuten met de deksel op de pan.

  • Roer de bloem, tomatenpuree en het water samen en giet het mengsel al roerend in de pan.

  • Voeg ook de vermicelli en de basilicum toe en laat de soep op laag vuur sudderen voor 3-5 minuten.

  • Eetsmakkelijk