Silvo-Gazellehoorntjes-800x800
Ramadan

Gazellehoorntjes

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediƫnten kip:

  • 500 gram amandelen, gemalen
  • 300 gram poedersuiker
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels Kaneelstok
  • 1 eierdooier
  • 8 spoons rozenwater
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  • Verwarm de over voor op 180 graden.

  • Mix de gemalen amandelen, suiker en eierdooier goed door. Voeg 50 gram gesmolten boter, de kaneel en 4 eetlepels rozenwater toe. Mix dit tot het een stevige massa is. Kneed ongeveer 40 halve maantjes van ongeveer. 6x3 cm van dit deeg.. Zet die koel weg.

  • Pak een kom en zeef de bloem hierin, maak een kuiltje in het midden. Giet hier de rest van de gesmolten boter en het rozenwater in. Voeg een snuf zout toe en 4 eetlepels lauw water.

  • Kneed het mengsel (minstens 5 minuten) tot een soepel deeg. Maak van het deeg 40 kleine ballejtes. Rol ze met een deegroller uit tot flinterdunne ronde plakken van ongeveer 1 centimeter dik.

  • Leg in het midden de halve-maantjes-amandel-vulling. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed dicht met een vork. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat. Bak ze in 20 minuten goudbruin. Strooi er voor het opdienen wat poedersuiker overheen.