Bereidingstijd
Calorieën
Ingrediënten
Porties
Doedebietenineenblender.Pureertotheteensoepelemassais.Laathetrusten.Probeer zoveel mogelijk vocht uit de komkommers te persen tot die zo droog mogelijk zijn.
Mixdebietenpureemetdekomkommer,tahini,1theelepelcitroensap,zout,1/2theelepel zwarte peper, koriander, komijn en de helft van de Griekse yoghurt met een mixer. Bedek het mengsel en laat het 30 minuten in de koelkast staan.
Ondertussen,mengdeovergeblevenGriekseyoghurtmet3theelepelscitroensap,1/4 theelepel, zwarte peper, citroenrasp, olijfolie, feta, rode peper en dille in een food processor. Mix tot het een soepele massa is. Bedek het mengsel en laat het 30 minuten in de koelkast staan.
Omdeparfaitinelkaartezetten:doe2eetlepelsvandefetamixopdebodemvan6parfait- glazen. Besprenkel met een eetlepel van pistachenootjes en laag met de bietenmix. Voeg nog een laag toe van de fetamix en garneer met de overgebleven pistachenootjes. Serveer koud.
Keukentips: - Parfaitsmoetenbinnen2uurbereidinggeserveerdwordenandersmengtdebietzichmetde feta-lagen. - Ombietenteroosteren,verwarmdeovenvoorop220graden.Maakdebietenschoonenpak ze in met folie. Plaats ze in een pan en rooster de bieten in een uur. Laat ze afkoelen voor gebruik.