Ingrediënten
Porties
- Voor 20 stuks
- 100 gram rozijnen
- 100 gram krenten
- 500 gram bloem
- zout
- 2 zakjes gedroogde gist
- 1 ei
- 4 1/2 zak melk
- 50 gram sukade
- 1 eetlepels Kaneel Gemalen
- frituurolie
- Strooibus poedersuiker
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Rozijnen en krenten in zeef wassen.
In schaaltje met heet water de rozijnen en krenten ± 5 minuten wellen.
Sukade eventueel iets fijner hakken.
Afgieten en met keukenpapier goed droogdeppen.
Boven grote kom bloem en 2 theelepels zout zeven.
Gist toevoegen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Ei erboven breken.
Al roerende melk toevoegen.
In ± 5 minuten tot een glad beslag roeren (beslag is goed als het in stukken van de lepel valt).
Rozijnen, krenten, sukade en kaneel er door roeren.
Kom afdekken met plasticfolie.
Op warme plaats ± 2 uur laten rijzen (na rijzen beslag niet meer doorroeren).
Vergiet bekleden met keukenpapier.
In frituurpan vet/olie verhitten tot 175ºC.
Twee eetlepels in het hete vet/olie dopen.
Met 1 eetlepel bergje beslag uit kom scheppen.
Met tweede lepel het beslag tot bolletje vormen (of een ijsbolletjestang gebruiken).
Het bolletje met de eerste lepel in het vet/olie schuiven.
De oliebollen met 5 tegelijk in ± 6 minuten laten rijzen en bruin frituren (eventueel keren).
Met schuimspaan uit pan nemen en in vergiet laten uitdruipen.
Op dezelfde manier de rest van de oliebollen met 5 tegelijk frituren.
Op schaal leggen en er poedersuiker over strooien.