Span-800x800
Voorgerechten Kerst Recepten

Spanakopita

Spanako-wat? De naam voor deze lekkere filodeeghapjes klinkt je misschien niet direct bekend in de oren, maar als je ze eenmaal gemaakt hebt zal je spa­na­k­o­pi­ta niet snel vergeten. De combinatie van spinazie, de kazen en het knapperige filodeeg is niet te versmaden en de envelopjes zien er ook nog eens super leuk uit op jouw kersttafel.

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 10 vellen diepvries filodeeg
  • 225 grams diepvries bladspinazie
  • 200 grams feta
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 theelepel Nootmuskaat Gemalen
  • 50 grams geraspte pittige kaas

Bereiding

  • Laat het filodeeg en de spinazie goed ontdooien. Probeer daarna zoveel mogelijk vocht uit de spinazie te knijpen en leg een vochtige theedoek over het filodeeg.

  • Klop de eieren los en zet de helft apart. Doe de andere helft in een kom, kruimel hier de feta bij, voeg de spinazie en pittige kaas toe en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

  • Vouw de vellen filodeeg dubbel en het met de andere helft van het ei. Schep een eetlepel van het spinaziemengsel aan de onderkant van het filodeeg. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog twee keer naar elkaar toe tot het goed gevulde driehoekjes zijn.

  • Verhit de frituur (of wokpan met olie) tot 175 graden en frituur driehoekjes in ongeveer 2 minuten totdat ze knapperig zijn.