kerstcampagne-hoofdgerechtglutenvrijmenu-50_800
Vlees Kerst Recepten

Biefstuk met Rodewijnsaus en Rivierkreeftjes

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 biefstukken (op kamertemperatuur)
  • 100 gram rivierkreetjes
  • 20 gram boter
  • Molen Peper Zwart
  • Molen Zeezout

Rodewijnsaus

  • 125 mililiter volle rode wijn
  • 75 mililiter runderfond
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Tijm

Bereiding

  • Verwarm voor de saus de olijfolie in een steelpannetje. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook tot ze licht glazig zijn. Voeg daarna de tijm toe. Blus af met de rode wijn.

  • Voeg de fond toe en draai het vuur lager. Laat dit rustig inkoken tot ongeveer de helft.

  • Bestrooi het vlees royaal met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken naar wens.

  • Voeg voor de laatste minuut de rivierkreeftjes toe in de koekenpan. Bak ze even mee en haal het vlees en de rivierkreeftjes uit de pan. Laat ze even rusten.

  • Bind de saus door er geleidelijk kleine blokjes koude boter aan toe te voegen. Roer het geheel goed door, totdat er een mooie, glanzende saus ontstaat.

  • Serveer het gerecht door een goede lepel van de saus op het bord te doen. Leg hier het vlees en de rivierkreeftjes op.