Zweedse zalm met komkommersalade
Zweeds

Zweedse zalm met komkommersalade

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 komkommer
  • 150 mililiter Griekse yoghurt
  • 2 theelepels Dille
  • 1 1/2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing
  • zout en versgemalen peper
  • 4 zalmfilets
  • 2 klontjes boter

Bereiding

  • Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in plakjes.

  • Roer voor de dressing de yoghurt met Silvo Dille, mosterd, honing, zout en peper door elkaar.

  • Kruid de zalmfilets met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalmfilets op middelhoog vuur in 4-6 minuten gaar.

  • Schep de komkommer door de yoghurtdressing. Verdeel de zalmfilets en komkommersalade over vier borden.

  • Kooktip: Schep de komkommer kort voor het opdienen door de saus, om te voorkomen dat de saus te dun wordt door de komkommer.

  • Serveertip: Lekker met gebakken krieltjes.