Turkse Pizza
Turks

Turkse Pizza

Turkse pizza, In Turkije ook bekend als lahmacun is gearomatiseerd met opgewarmd komijnzaad. Probeer het eens als een alternatief voor reguliere pizza als heerlijk weekendgerecht.
  • 20m

    Bereidingstijd

  • 10m

    Kooktijd

  • 20

    Ingrediënten

Ingrediënten

VOOR DE BASIS

  • 325 gram sterk broodmeel
  • 1 theelepel gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel Kardemom Gemalen
  • 200 mililiters lauwwarm water
  • 1 eetlepel olijfolie

VOOR DE PIZZA TOPPING

  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 theelepels knoflookpasta
  • 325 grams gehakt lamsvlees
  • 1 tomaat, vel verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 theelepel Peterselie
  • 2 theelepels munt
  • schil van één citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 2 theelepels komijnzaad, geheel
  • Silvo zee zout en zwarte peper
  • handvol spinazie (optioneel)
  • handvol, cherrytomaatjes, gehalveerd (optioneel)
  • 25 grams fetakaas, in blokjes (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 200°C.. Plaats 2 grote bakplaten in de oven om voor te verwarmen.

  • Voor de bodem; plaats de bloem, gist, zout en komijnzaad in een kom. Giet het water en de olijfolie erbij en roer totdat het mengsel stevig wordt. Leg het op een met bloem bedekt oppervlak en kneed een extra 5 minuten of tot glad is. Het deeg splitsen in 2 gelijke ballen, bedekken met een theedoek en opzij zetten.

  • Combineer alle ingrediënten in een grote kom voor de topping. Rol de ballen deeg op een met bloem bedekte oppervlakte in de vorm van een cirkel van ong. 25cm. Bestrooi dit met het mengsel van het lamsgehakt.

  • Verwijder de hete bakplaten uit de oven en plaats de pizza’s hier zorgvuldig op. Zet dit alles terug in de oven en bak gedurende 10 minuten totdat de bodem goudbruin is.

  • Pizza kan worden gegarneerd met spinazie, tomaten en feta voor het serveren.