Quesadilla
Mexicaans

Quesadilla

Fris tortilla broodje gevuld met kaas, lente-uitjes, bieslook en een vleugje peper. Een geweldig recept voor een snelle en eenvoudige lunch of snack.
  • 5m

    Bereidingstijd

  • 5m

    Kooktijd

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 200 grams geraspte mozzarella kaas
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 theelepel Zwarte peper
  • 3 eetlepels Bieslook
  • 4 grote bloem tortilla's
  • 25 grams boter, gesmolten

Bereiding

  • Meng de kaas, lente-uitjes, pepers en de helft van de bieslook in een kom.

  • Sandwich de halve vulling tussen twee tortilla's en borstel daarna de bovenkant met ¼ van de boter. Herhaal met de andere twee tortilla's.

  • Verhit een grote anti aanbak koekenpan en leg de tortilla in de pan aan de beboterde kant en duw naar beneden met je hand. Plaats een plaat/deksel op bovenkant en koken gedurende 3 minuten.

  • Verwijder de deksel en kwast de bovenkant van de tortilla met de resterende boter. Draai de tortilla in de pan en kook op de tweede zijde. Herhaal voor de andere tortilla.