Default
Zomer

Zoete aardappelijsjes met bramen

Er is niks beter dan een ijsje om de hitte te bestrijden! Deze groente ijsjes zijn gemaakt van gepureerde zoete aardappel en bramen, gekruid met kaneel, vanille, sinaasappelsap en een snufje zout. Een heerlijke snack die net zo voedend is als verfrissend!

Voedingswaarden per portie: 48 calorieën, vet 0g, verzadigd vet 0g, cholesterol 0g, sodium 94 mg, koolhydraten 12g, vezels 2g, proteïne 0g, totaal suikers 8g
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 48

    Calorieën

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

14

Porties

  • 250 gram blokjes zoete aardappel (ongeveer 1 medium zoete aardappel)
  • 300 gram verse bramen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels lichte agavesiroop
  • 2 eetlepels Pure Vanilla Extract
  • 3/4 eetlepels Zeezout
  • 500 mililiters sinaasappelsap
  • 1/2 eetlepels Kaneel Gemalen

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 48Calorieën

Bereiding

  • Leg de zoete aardappelblokjes in een medium sauspan met water en zorg dat ze net onder water staan. Kook de aardappelblokjes in zacht kokend water voor ongeveer 15 minuten, tot ze zacht zijn. Laat de aardappelen uitlekken en laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen.

  • Doe de zoete aardappelblokjes, de bramen en de rest van de ingrediĆ«nten in een blender. Pureer voor ongeveer 3 minuten, of tot de substantie zacht is. (Zeef als je de pitjes eruit wilt hebben).

  • Bevries de mix voor ongeveer 30 minuten tot het hard begint te worden. Steek ijsstokjes of rietjes in het midden van elk ijsje. Laat alles nog eens minimaal 4 uur vriezen en eet smakelijk!