gegrilde-zalm-met-rozemarijn-800x800
Zomer

Gegrilde zalm met rozemarijn, komijn, cherrytomaatjes, citrus en olijven

Wil je een showstopper op tafel zetten? Haal zalmfilet in huis in grill ‘m in zijn geheel in de oven. Door het geheel te marineren in een mengsel van citrus, rozemarijn en komijn geef je de vis een mediterraan jasje. Superlekker is dat.
  • 14

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Voor de marinade

  • 1 tl Rozemarijn
  • 1 tl Komijn gemalen
  • 1 tl grof zeezout
  • Zwarte peper
  • Rasp van 1/2 citroen sap van 1/2 citroen
  • Rasp van 1/2 sinaasappel sap van 1/2 sinaasappelwijnazijn of citroensap
  • 3 el olijfolie

Verder

  • 1 hele zalmfilet met vel (ca. 1200 g)
  • 250 g cherrytomaatjes (mix van kleuren is mooi)
  • 100 g zwarte of gemengde olijven, zonder pit
  • 1/2 citroen en 1/2 sinaasappel, in dunne plakjes
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper
  • Verse basilicum

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede bakplaat met de velkant naar beneden. Bestrijk de marinade over het hele oppervlak van de vis, ook langs de randen. Dek af en laat minstens 30 minuten (tot een nacht) marineren in de koelkast.

  • Meng de cherrytomaatjes, olijven en citrusplakjes in een kom met olijfolie, zout en peper. Verdeel dit deels rondom en deels op de zalm.

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de zalm 20–25 minuten, afhankelijk van de dikte. De zalm is gaar als hij net niet meer glazig is in het midden en makkelijk uit elkaar valt.

  • Serveer direct en maak af met wat blaadjes verse basilicum.