Herfstsalade-Web-600x900-1
Herfst

Herfstsalade

Herfstweer vraagt om een herfstige salade! Probeer deze lekker salade met zoete aardappel, spek en een heerlijk kruidige dressing met Silvo Kaneel. Tip: lekker met een stokbroodje erbij! Geniet ervan!
  • 25m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

1

Porties

  • 750 gram zoete aardappelen
  • 2 eetlepels Peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram ontbijtspek
  • 320 gram zilveruitjes
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 1 mespuntje Kaneel Gemalen
  • 50 gram Parmigiano Reggiano
  • 75 gram veldsla
  • 70 gram ongezouten pecannoten
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • Boen de aardappelen schoon en snijd met schil in gelijke stukken van 2 cm.

  • Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper, zout en peterselie.

  • Bak in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar.

  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 minuten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  • Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken en doe in een steelpan. Voeg de balsamicoazijn, appelstroop en Silvo Kaneel toe en breng aan de kook. Laat al roerend 1 min. zachtjes koken.

  • Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf. Meng de veldsla met de zoete aardappel, spek, balsamico-uitjes, kaas en pecannoten en verdeel over een grote schaal.

  • Eet smakelijk!